Rodman, ki bo septembra dopolnil 37 let, je profesionalno pot začel na domačih Jesenicah leta 2001, hitro pa je postal tudi pomemben člen slovenske izbrane vrste. Zbral je številne nastope na svetovnih prvenstvih, bil dolgo tudi kapetan, za krono kariere v dresu Slovenije pa ima tudi dva olimpijska nastopa – leta 2014 v Sočiju in letos v Južni Koreji.

Novico o tem, da ne bo več igral, je sinoči sporočila Hokejska zveza Slovenije. »Hvala ti, Marcel, za vse nastope v dresu risov in vse, kar si doslej dal slovenskemu hokeju! Verjamemo, da se tvoja hokejska zgodba tu ne končuje in začenjaš pisati le njeno novo poglavje,« so zapisali pri HZS in dodali še Rodmanov zapis o razlogih za konec kariere.

»Po 17 letih profesionalnega hokeja je čas še za kaj drugega. Vesel sem, da sem imel uspešno kariero, veliko sem dosegel in rad bi se zahvalil vsakemu soigralcu in vsakemu trenerju, s katerimi sem sodeloval,« je zapisal Marcel Rodman in med drugim dodal: »Še posebej velika zahvala gre mojemu očetu, ki me je vključil v ta čudovit šport in ki mi je stal ob strani v mojih otroških in najstniških letih ter me izoblikoval v športnika. Veliko prezgodaj sem ga izgubil, a vem, da me spremlja od nekje tam zgoraj.«

Marcel Rodman je igral za Jesenice, Gradec, Krefeld, Vienno Capitals, zagrebški Medveščak, nemške Bietigheim Steelers, Schwenninger Wild Wings in Dresden ter nazadnje za Tölzer Löwen, v Avstriji pa za celovški KAC.

Za Slovenijo je od leta 2001 nastopil na 14 članskih svetovnih prvenstvih, štirih olimpijskih kvalifikacijskih turnirjih in dveh OI, na 184 tekmah pa je dosegel 40 golov.