Turizem doživlja razcvet tudi v tržiški občini, kjer priložnosti za lepa doživetja, od Zelenice do Dovžanove soteske, res ne manjka. Zdaj bo nekoč predvsem industrijsko mesto na svojem robu dobilo še glamping naselje. V neposredni bližini enega najlepših kopališč pri nas, Gorenjske plaže, bo stalo za začetek šest lesenih hišic ter recepcija. Naselje naj bi odprli v začetku prihodnjega meseca. Ob našem obisku so bila dela zlasti pri urejanju okolice v polnem teku, tri hišice pa bodo že kmalu sprejele prve goste.

Tržiška občina je podelila stavbno pravico podjetju Magnocor, katerega lastnika sta Janez Aljančič in Janez Žumer. Prvi je nekdanji profesionalni nogometaš, tudi državni reprezentant, ki je bil najbolj znan v dresu NK Maribor. »Glede na to, da izhajam iz družine, ki je od nekdaj delala v gostinstvu, je moj poskus v turizmu logičen korak. Našli smo skupni interes v projektu, ki po moji oceni ima prihodnost oziroma Tržiču prinaša novo ponudbo in ima možnosti razvoja,« je dejal podjetnik, ki ima korenine v znani gostilni Pr' Bizjak na Zgornji Beli pri Preddvoru.

Kot nam je zaupal, bo celotna naložba podjetje stala okoli 350.000 evrov, hišic pa bi bilo lahko v prihodnje še več. Lokacija blizu bazena in v mirnem okolju je tudi varna – konec koncev je prvi sosed policijska postaja Tržič.

Občina pozdravlja vlaganja

Občina je stavbno pravico na zemljišču, na katerem nastaja glamping park, družbi Magnocor podelila do leta 2037. Prvo leto bo podjetje občini moralo plačati 7624 evrov, višina zneska pa se bo usklajevala z indeksom cen življenjskih potrebščin.

Občina je zagotovila tudi komunalno opremljanje zemljišča tik ob tržiški vpadnici, kar pomeni vodovod, dostopno cesto s parkiriščem, javno razsvetljavo, kanalizacijo, v vrednosti okoli 100.000 evrov. Kot je zatrdil tržiški župan Borut Sajovic, je vsaka nova soba, postelja ali nov turistični produkt za občino dodana vrednost, zato bi bili veseli vsakega investitorja v turizem na tem območju.

Glede na to, da leži novi glamping park tik ob prometni cesti, ki povezuje Slovenijo in Avstrijo, vlagatelja računata na obisk tako domačih kot tujih gostov. Glamping hišice bodo imele po štiri ležišča, uporabniki bodo imeli na voljo še skupno jedilnico, v prihodnje pa tudi savne ter urejen park. V tržiški občini podobne hišice najdemo tudi v avtokampu Podljubelj (prej znan kot Tominčev slap), ki ga zadnja leta vodita zakonca Premrl in ima na voljo skupaj okoli 50 prenočitvenih mest. Gregor Premrl nam je povedal, da je pri njih letošnja sezona po obisku zelo dobra.