Najboljša slovenska športna plezalka Janja Garnbret je dosegla nov izjemen uspeh. Prvič je namreč zmagala na tekmi svetovnega pokala v težavnosti v Arcu, kjer je bila doslej najvišje uvrščena na tretjem mestu. Korošica je dosegla tretjo zmago zapored v težavnosti, na četrti tekmi sezone pa se je še četrtič uvrstila na zmagovalni oder. Ob Gardskem jezeru je bila druga Avstrijka Jessica Pilz, tretja pa Belgijka Anak Verhoeven. Slovenski uspeh je dopolnil Domen Škofic, ki se je na drugi tekmi zapored uvrstil na tretje mesto. V moški konkurenci je bil najboljši Avstrijec Jakob Schubert, drugi pa je bil Italijan Stefano Ghisolfi.

»Arco doslej ni bil moj najboljši prijatelj, saj me ni spustil s tretjega mesta. Letos sem si zelo želela zmage in že v kvalifikacijah dala vse od sebe. Finalno smer sem plezala nesproščeno, saj na začetku nismo poznale sekvence gibov. V nadaljevanju se mi ni uspelo sprostiti, četudi je smer dovoljevala malo počitkov in reševanja. Na koncu me je zmanjkalo in nisem dosegla vrha. Kljub temu sem bila zadovoljna s tem, kar sem pokazala,« je bila ponosna Janja Garnbret.

Domen Škofic je po novem uspehu povedal: »S finalnim plezanjem sicer nisem zadovoljen, ker mi je spodrsnilo. Uvrstiti se na zmagovalni oder kljub takšni napaki je potrditev, da sem v dobri formi. Pred finalom sem čutil, da bom zmagal, a mi je zdrs to preprečil. Dotlej sem se res dobro počutil in tudi smer mi je bila zelo všeč. Kaže, da bo treba za zmago še malo počakati, a počutim se zelo dobro. Zato ostaja grenak priokus, saj letos še nisem sestavil plezanja, kot ga znam.«

V polfinalu so nastopile še tri Slovenke. Tjaša Kalan je na devetem mestu tretjič v sezoni za las zgrešila finale, Mina Markovič je bila deseta, Katja Kadić pa 26. Drugi slovenski športni plezalci so zasedli naslednje uvrstitve: Milan Preskar je bil 29., Tjaša Slemenšek 39., Martin Bergant pa 49.