V 14 požarih, ki še divjajo v nekaterih predelih Kalifornije, je po uradnih podatkih zgorelo približno 63.000 hektarjev zemlje. Z ognjeni zublji se bori približno 10.000 gasilcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Severno od kraja Redding na severu Kalifornije divja požar, zaradi katerega sta v četrtek umrla dva gasilca in trije civilisti. Zgorelo je 32.700 hektarjev zemlje, uničenih je bilo 500 in poškodovanih 75 hiš. Pod nadzorom je zgolj pet odstotkov požara, ki se je ponoči po navedbah gasilcev razširil v vse smeri.

Evakuirali so 7000 ljudi

Na jugu Kalifornije se gasilci borijo s požarom, ki je uničil pet hiš, evakuirali pa so približno 7000 ljudi.

Gori tudi na območju nacionalnega gozdnega parka San Bernardino, ki leži 150 kilometrov jugovzhodno od Los Angelesa. Zaradi podtika požara so tam aretirali 32-letnika, ki je osumljen, da je na jugozahodu Riversidea podtaknil devet požarov.

Širijo se tudi ognjeni zublji v bližini narodnega parka Yosemite, ki so ga deloma zaprli. Zaradi požarov so zaprli tudi dolino Yosemite. Požar je zahteval smrtno žrtev med civilisti, zgorelo je 20.000 hektarjev površin. Pod nadzorom je 29 odstotkov ognjenih zubljev, navaja AFP.