S pomočjo doslej še neuporabljenih posnetkov, ki so nastali med snemanjem Vojna zvezd: Sila se prebuja, se bo v devetem nadaljevanju verjetno najbolj priljubljene filmske franšize vseh časov pojavila tudi pokojna igralka Carrie Fisher. »Oboževali smo jo,« je povedal režiser J.J. Abrams. »Zadovoljivega zaključka Skywalkerje sage, si nismo znali predstavljati brez nje.« Zvezdnica, ki je igrala princeso Leio, je umrla leta 2016.

Mark Hamill, ki je zaslovel z vlogo v prvem filmu Vojne zvezd iz leta 1977, se bo vrnil kot Luke Skywalker. Billy Dee Williams bo znova prevzel vlogo Landa Calrissiana, zasedbi pa se bo pridružil Richard E. Grant.

Gledali ga bomo konec naslednjega leta

V filmu bo nastopalo precej od prej znanih imen, Daisy Ridley, John Boyega, Lupita Nyong'o in Domhnall Gleeson so vsi nastopali že v Poslednjem Jediju.

Ta je bil izjemno uspešen, saj je že v prvem tednu predvajanja producentom prinesel prinesel več kot 385 milijonov evrov.

Britanka Naomi Ackie, znana iz lanskoletnega Lady Macbeth, bo prevzela zaenkrat še neznano vlogo, poroča BBC.

Snemanje devetega nadaljevanja Vojne zvezd, ki še nima imena, se bo začelo v sredo v Londonu, v kinematografih pa naj bi ga lahko videli decembra 2019.