Letošnje srednjeevropsko prvenstvo v disk golfu je tretje zapored. Prvo je bilo na Slovaškem, drugo na Hrvaškem. Na Kope prihajajo najboljši igralci regije, med favorite spadata Slovaka Michal Kudela in Katka Bodova. Med Slovenci je okoli 50 aktivnih igralcev disk golfa, najvišje pa se na lestvicah uvršča Andrej Gerbec, so sporočili iz Univerzitetne športne zveze Maribor.

Na Kopah poleg tekmovalcev iz Slovaške in Slovenije pričakujejo še tekmovalce s Hrvaške, Češke, Poljske, Avstrije in Madžarske.

V Evropi je ukvarjanje z disk golfom v porastu. Najbolj je priljubljen v skandinavskih državah, kjer imajo več kot 800 igrišč. Šport namreč ne zahteva veliko tehničnega predznanja, temveč predvsem voljo za igro, so navedli organizatorji tekmovanja.

V Sloveniji zaenkrat tri igrišča

Disk golf poteka na privlačnih terenih, podobno kot golf, le da igralci mečejo frizbije oz. diske. Igralci morajo zaključiti progo s čim manj meti diska v koše.

Igra je razširjena v več kot 40 državah po svetu, med igralci in koši pa so postavljene različne ovire, podobno kot pri golfu. Gre za naravne ovire in razne premične ter nepremične objekte.

V Sloveniji so tri disk golf igrišča, dve nastajata, s tem športom pa se po navedbah organizatorjev tekmovanja ukvarja vedno več Slovencev.

Na Kopah so v petek zvečer imeli uradno odprtje dogodka. Danes se bo tekmovanje odvijalo med 9.30 in 17.30, v nedeljo pa od 9.30, z zaključnim finalom ob 14.45.