Za slovensko mlado izbrano vrsto je skoraj mesec dni priprav in težkih tekem na turnirju v Celju, na katerem so doslej zbrali pet zmag (proti Norveški, Izraelu, Srbiji, Islandiji in Portugalski) ter poraz proti Nemčiji, ki bo igrala za tretje mesto. Slovenija bo v svojem drugem finalu na mladinskih prvenstvih, leta 2002 je bila generacija 1982 na Poljskem druga, lovila prvi naslov evropskega prvaka.

Izbrana vrsta Saše Prapotnika, za katerega je to tretji finale na velikih turnirjih (enkrat je z ekipo slavil naslov prvaka olimpijskih iger mladih, enkrat pa drugo mesto), se bodo pomerili proti Francozom, evropskim in svetovnim prvakom s to generacijo z zadnjih dveh prvenstev, ki so na tem turnirju premagali Dansko, Madžarsko, Španijo, Hrvaško in Nemčijo, v prvem kolu pa izgubili proti Portugalcem. Ekipi sta se nazadnje pomerili na EP kadetov pred dvema letoma na Hrvaškem, na katerem je bila Francija boljša z 39:33.

Slovenija se še naprej ponaša z najboljšo obrambo prvenstva, saj je prejela 138 zadetkov, oziroma 23 na tekmo, Francozi pa imajo enega najboljših napadov, saj v povprečju dosegajo 32,2 gola na dvoboj. Tekma se bo v Zlatorogu začela ob 17.30.