Odom je novico o obuditvi kariere objavil na instagramu. Tam se je za navdih zahvalil tudi nekdanjemu soigralcu Stephonu Marburyju. Prav Marburyjeva kariera je Odoma spodbudila h kitajskemu nadaljevanju košarkarske poti, saj Marbury že od leta 2010 igra na Kitajskem, v zadnji sezoni je bil član kluba Beijing Fly Dragon, pred tem pa je bil sedem sezon pri ekipi Beijin Duck.

V ligi NBA, kjer je bil z Los Angeles Lakers dvakrat prvak, je Odom nazadnje igral v sezoni 2012/13, naslednje leto je imel še kratko evropsko avanturo pri španski Kutxi Laboral. V NBA je med letoma 1999 in 2013 odigral 1071 tekem, v povprečju je na njih dosegal po 13,3 točke in 8,4 skoka.

Po letu 2015 se je redko pojavljal v javnosti, so pa prišle na dan njegove težave zaradi zasvojenosti s kokainom. Leta 2015 je bil zaradi tega v življenjski nevarnosti, saj so ga, potem ko so ga nezavestnega našli v nekem bordelu v ameriški zvezni državi Nevada, v bolnišnici komajda rešili. Zdravljenje je bilo uspešno in lani je sporočil, da se je rešil odvisnosti.