Najvišje današnje dnevne temperature bodo od 25 do 28 stopinj Celzija. Ponoči se bo ozračje umirilo. Ponekod po nižinah bo lahko nastala megla.

V soboto bo povečini sončno. Verjetnost popoldanskih neviht bo majhna. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 28 do 33 stopinj.

Tudi v Slovenijo prihaja prvi vročinski val

Po napovedi vremenoslovcev kaže, da bo prvi vročinski val v tem poletju dosegel tudi naše kraje. Vročina bo večinoma zmerna. V večjem delu Slovenije se bo najvišja temperatura povzpela na 30 do 34 stopinj Celzija. Najbolj vroče bo od nedelje pa do sredine prihodnjega tedna.

V večjem delu Slovenije se bo najvišja temperatura povzpela na 30 do 34 stopinj. Zaradi šibke burje bo najbolj vroče na Goriškem in v Vipavski dolini, kjer se bo lahko segrelo tudi do okoli 36 stopinj. Zaradi pregrevanja bodo vedno višje tudi jutranje temperature. Predvsem v mestnih središčih in na Primorskem bo tako velika toplotna obremenitev, tudi minimalna jutranja temperatura bo okoli 20 stopinj.

Najbolj vroče bo od nedelje pa do sredine prihodnjega tedna. Zaenkrat ne kaže, da bi se vročina bistveno stopnjevala. Osvežitev za nekaj stopinj nas bo najverjetneje dosegla v četrtek ali pa v petek. Tudi v tem vročem obdobju lahko, predvsem v gorskem svetu, pozno popoldne ali zvečer nastane kakšna vročinska nevihta.