Slovenski rokometaši v dvorani Golovec niso ponovili igre s prvega dela tekmovanja, ko so ugnali Norveško, Izrael in Srbijo ter so zamudili prvo priložnost za uvrstitev v boj za odličja, ki je napovedan cilj vodstva ekipe.

Usoden je bil uvod v drugi polčas, ko so Slovenci hitro zapravili vodstvo dveh golov in zaostali. Večji del drugega dela so lovili zaostanek gola ali dveh, po nekaj zadetih vratnicah pa je bila prav na koncu razlika največja.

Pri Sloveniji sta najbolj izstopala Grega Ocvirk s 7 zadetki in Tadej Mazej s 6, pri Nemčiji pa Joshua Thiele s 6 in Luca Witzke s 4 zadetki.

»Prvi polčas smo odigrali dobro, zato je škoda, da smo padli v drugem. Enostavno smo naredili preveč napak v napadu in obrambi. Imamo en dan časa, da se poberemo in proti Islandiji izkoristimo drugo priložnost za uvrstitev za polfinale,« je povedal trener Slovenije Saša Prapotnik, igralec Tadej Mazej, pa je dodal: »V drugem polčasu nam je koncentracija nekoliko padla, v napadu pa nismo našli poti do gola. V obrambi smo se sicer borili, a na žalost tudi vratarja nista bila razpoložena. Vseeno bi se rad zahvalil navijačem, ki so naredili odlično vzdušje.«

V drugi tekmi slovenske skupine sta se Srbija in Islandija razšli neodločeno 25:25 (12:9).

Slovenski rokometaši bodo polfinale na domačem prvenstvu zdaj lovili v sredinem obračunu z Islandijo, ki se bo začel ob 19. uri.

V tej konkurenci je Slovenija v preteklosti že osvojila tri bronaste in eno srebrno kolajno.