Dirka se je začela naravnost sanjsko za Sebastiana Vettla, ki v Hockenheimu doslej še ni zmagal. Medtem ko je udobno vodil, se je moral Lewis Hamilton prebijati iz ozadja, saj je dirko začel kot 14., potem ko se mu je na kvalifikacijah pokvaril dirkalnik. A Hamilton je ponovno pokazal, da je, tudi ko je moralno povsem »na psu«, sposoben dobesedno ugrizniti v volan in odpeljati vrhunsko dirko. Bolj ko se je dirka razvijala, hitrejši je bil, na koncu pa je v dežnih razmerah naredil vse prav in zmagal. Vodstvo tekmovanja je sicer naknadno preučevalo morebitno kršenje pravil zaradi Britančevega prekinjenega postanka v boksih, a mu izreklo le opomin.

Hamilton pred startom molil

»Pred dirko sem verjel, da lahko zmagam tudi s 14. startnega mesta. Mogoče se sliši neverjetno, ampak pred startom sem veliko molil. Zato sem tudi ostal zbran vso dirko. Ko je začelo deževati, sem si rekel, zdaj je prava priložnost, čudeži se dogajajo. Razmere na stezi so bile res zelo zahtevne, hitro si lahko naredil napako. Tudi po varnostnem avtomobilu sem komaj obdržal vodstvo, a to so dirke, na katerih moraš enostavno dati vse od sebe in verjeti v čudeže,« je pripovedoval Lewis Hamilton.

Valtteri Bottas je na koncu osvojil drugo mesto, potem ko mu je ekipa sporočila, naj ne počne neumnosti in ne tvega preveč s prehitevanjem Lewisa Hamiltona. »Zmaga je bila možna, sploh v dežju je bilo izredno težko, in ko sem videl, da je Vettel zapeljal s steze, je bilo jasno, da smo imeli tudi zelo veliko sreče. Varnostni avto je vse skupaj samo začinil, in čeprav sem razočaran, ker nisem zmagal, sem vesel dvojnega ekipnega uspeha,« je povedal Valtteri Bottas. Kimi Raikkonen, ki se bo več kot očitno moral po koncu sezone posloviti od rdečih, pa ni bil najbolj zadovoljen. Dolgo časa je bil v igri za zmago, a so ga pri Ferrariju »ustavili« in je moral Vettla spustiti predse, na koncu pa le prišel do tretjega mesta. »Ko so mi sporočili po radijski zvezi, najprej nisem povsem razumel, kaj hočejo. Bil sem dovolj hiter, a ekipa se je odločila, kot se je. Dež je seveda prekrižal naše načrte, zato sem razočaran, ker je šla morebitna zmaga po zlu. Ne vem sicer, kako je bilo pri Mercedesu, a naš dirkalnik je bil na mokri stezi precej zahteven,« je izdal Finec.

Vettlu ne zmanjkuje optimizma

In ravno to je bilo krivo, da je dirko predčasno končal Sebastian Vettel. Nemec, ki v Hockenheimu še ni zmagal, in vse kaže, da tudi ne bo, saj naj bi bila to zadnja dirka formule 1 na tej stezi za kar nekaj časa, je imel zmago tako rekoč v žepu. Toda mokra steza je presenetila tudi njega. »Le majhna napaka je bila dovolj. Ta odstop gre povsem na moj račun, zato se moram ekipi opravičiti. Res sem si želel te zmage, a ker sem prepozno zaviral, mi je odneslo zadek, potem sem ujel dirkalnik, a sem bil že v pesku in nato v zaščitni ogradi. Res sem jezen, ker mi je šlo do odstopa zelo dobro. Dirkalnik je bil odličen, brez dežja bi verjetno z lahkoto zmagali. Kljub odstopu se na naslednjo dirko podajam optimistično. Vidimo namreč, da imamo v rokah odlično tehniko, s katero lahko zmagamo na vsaki dirki. Zato me ta odstop ne bo stal niti kančka spanca, včasih pač naredimo napako,« optimizma ne zmanjkuje Sebastianu Vettlu. Četrto mesto je šlo dirkaču Red Bulla Maxu Verstappnu, medtem ko je njegov ekipni tovariš Daniel Ricciardo odstopil zaradi tehnične napake.

Naslednja dirka bo na sporedu že prihodnji konec tedna, ko se bodo na Hungaroringu na Madžarskem dirkači pomerili na dvanajsti preizkušnji letošnje sezone.