Dogajanje na odru Ian Fraser »Lemmy« Kilmister in odru Boško Bursać bo potekalo od ponedeljka do petka, na odru New Forces, namenjenem (še) neuveljavljenim skupinam, pa so se nastopi začeli že pred uradnim odprtjem, v soboto.

Nekateri šotore postavili že v sredo

S festivalskimi vstopnicami - v četrtek so bile na voljo so le še eno- in tridnevne vstopnice - je tudi letos mogoče brezplačno kampiranje. Prvi obiskovalci so šotore začeli postavljati že v sredo. Cilj organizatorjev je, da jim poleg glasbenega programa omogočijo festivalske počitnice in jim zagotovijo vse potrebno, da jim festivalskega prizorišča ni treba zapuščati.

Na voljo tudi joga, masaža in fitnes

Čez dan se bodo lahko skrivali v zavetju dreves pri sotočju, se hladili v reki Soči, izvajali jogo, si privoščili masažo ali se odpravili v metalski fitnes in na kovaško delavnico. Na številnih stojnicah bo mogoče kupiti hrano in pijačo. S tekočo in čisto pitno vodo bodo obiskovalci polnili svoje steklenice. Na prizorišču bo postavljen bankomat ter vzpostavljeni depoziti za kozarce in odpadke, s čimer bodo organizatorji motivirali obiskovalce, da bodo kozarce uporabljali večkrat in da bodo pospravili za seboj. Festival je namreč že od nekdaj okoljsko zaveden.

Predhodnik Metaldays je Metalcamp, ki je bil prvič prirejen leta 2004. Že takrat je nastopilo nekaj svetovno znanih skupin, kot so Apocalyptica, Hypocrisy in metalske alternativne legende Danzig. Leta 2013 pa se je Metalcamp preimenoval v festival Metaldays in pod tem imenom deluje že šesto leto.