Medtem ko so še zgodaj dopoldne vozniki osebnih vozil na mejnem prehodu Gruškovje za izstop iz Slovenije čakali uro in pol, zastoj pred koncem podravske avtoceste pri Podlehniku pa je bil dolg tudi do dva kilometra, pa sredi dneva, kot kažejo podatki Prometno-informacijskega centra za državne ceste, prehod meje proti Hrvaški tam poteka bolj tekoče in brez zastojev.

Je pa za vstop v Slovenijo na Gruškovju treba čakati 40 minut. Ob daljših čakalnih dobah na tem prehodu pristojni voznikom priporočajo mejna prehoda Zavrč in Središče ob Dravi ali katerega od drugih manjših in manj obremenjenih mejnih prehodov.

Čakanje tudi na mejnih prehodih

Okoli 40 minut čakajo tudi vozniki osebnih vozil za vstop v Slovenijo na prehodih Sečovlje in Jelšane, na prehodu Dragonja pa je čakalna doba eno uro. Za izstop iz Slovenijo vozniki čakajo od 20 do 40 minut na mejnih prehodih Sočerga, Sečovlje, Jelšane in Dragonja, kažejo podatki prometno-informacijskega centra, objavljeni okoli 12. ure.

Gost promet z zastoji je na gorenjski avtocesti proti karavanškemu predoru ter tudi na cestah od Parecaga proti mejnemu prehodu Sečovlje in Šmarij do mejnega prehoda Dragonja, še kažejo podatki prometno-informacijskega centra.