Isti vir navaja, da bo Bjelica v naslednjih treh sezonah v Sacramentu, kjer je generalni menedžer nekdanji sloviti srbski košarkar Vlade Divac, zaslužil 20,5 milijona dolarjev. Barve kalifornijske ekipe že zastopa srbski branilec Bogdan Bogdanović, v preteklosti pa sta tam igrala tudi Divac in Pedja Stojaković.

Smart za 52 milijonov dolarjev podaljšal sodelovanje s kelti

Ameriški košarkar Marcus Smart je podaljšal sodelovanje z Bostonom. Za novo štiriletno pogodbo bo 24-letni organizator igre prejel 52 milijonov ameriških dolarjev, poročajo ameriški športni mediji.

Smart je bil v minuli sezoni eden najboljših igralcev keltov, na 54 odigranih dvobojih je v povprečju v rednem delu dosegal 10,2 točke, 4,8 podaje, 3,5 skoke in 1,2 ukradene žoge na tekmo, v končnici pa je njegovo povprečje znašalo 9,8 točke, 5,3 podaje in 3,7 skoke na tekmo.

Zasedba iz Bostona je s skupno 17. naslovi najbolj uspešna ekipa vseh časov v ligi NBA, nazadnje pa je zmagala v sezoni 2007/08. V minuli sezoni se je prebila do konferenčnega finala, kjer je morala priznati premoč Clevelandu, ki je v zmagah slavil s 4:3.