»Identiteta storilca je razjasnjena. Gre za 34-letnega nemškega državljana, ki živi v Lübecku. Trenutno ni znakov, ki bi kazali, da je bil moški politično radikaliziran, ali da ima dejanje teroristično ozadje,« je po pisanju portala Deutsche Welle sporočila policija.

Napadalec zaenkrat še molči

Po poročanju medijev so potniki napadalca, ki je napad izvedel s kuhinjskim nožem, sami nadvladali, nato pa je kmalu prišla policija, ki ga je prijela. Danes naj bi ga privedli pred preiskovalnega sodnika, s preiskovalci pa doslej ni želel govoriti.

Po najnovejših podatkih je ranil deset ljudi. Pet so jih odpeljali v bolnišnico, od tega so trije utrpeli resnejše poškodbe, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedala glavna tožilka Lübecka Hingstova.

V nahrbtniku našli vnetljive snovi

Danes so ga privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor. S preiskovalci prej ni želel govoriti in tudi pred sodnikom je molčal. Tako še vedno ni znano, kaj ga je spodbudilo k dejanju.

Poln avtobus je bil na poti iz Lübecka v priljubljeni bližnji obmorski letoviški kraj Travemünde, ko je moški na njem napadel sopotnike. Voznik avtobusa je takoj ustavil avtobus in odprl vrata, da so potniki lahko pobegnili. Napadalec je napadel tudi voznika, nato pa so ga obvladali potniki.

V Nemčiji so sicer v stanju visoke pripravljenosti po več smrtonosnih napadih islamskih skrajnežev.