Daljši zastoj je na podravski avtocesti med razcepom Draženci in koncem avtoceste pri Podlehniku, dolg je približno dva kilometra. Zastoj se nadaljuje tudi po glavni cesti proti mejnemu prehodu Gruškovje. Voznikom na prometno-informacijskem centru zato priporočajo mejna prehoda Zavrč in Središče ob Dravi.

Gost promet z zastoji je tudi na ljubljanski zahodni obvoznici na razcepu Kozarje proti Brezovici, na primorski avtocesti med Brezovico in Logom proti Kopru in na štajerski avtocesti med priključkom Žalec in Celje-center v smeri Maribora. Nastal je kilometrski zastoj.

Prav tako zastoji zaradi povečanega prometa nastajajo na cestah Rogatec-Dobovec, Izola-Strunjan, Seča-Sečovlje, Šmarje-Koper, Koper-Šmarje-Dragonja in pred predorom Ljubelj proti Avstriji.

Čakalna doba za osebna vozila je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje, Rogatec, Dobovec in Gruškovje.

Osebna vozila morajo za vstop in izstop iz države čakati uro in pol, prav toliko morajo za izstop iz Slovenije čakati vozila na mejnem prehodu Dobovec. Na mejnih prehodih Gruškovje, Starod in Sečovlje morajo vozniki za vstop v državo čakati približno eno uro. Najdlje bodo za prečkanje meje proti Hrvaški čakali na prehodu Gruškovje, in sicer eno uro in 45 minut, na prehodih Sečovlje in Starod pa 20 minut oziroma eno uro.