Stečajni upravitelj Tovarne nogavic Polzela Zlatko Hohnjec v stečajnem postopku doslej ni uspel prodati poslovne celote. Kot navaja v zadnjem rednem poročilu, je razlog za neuspešne poskuse prodaje pomanjkanje interesa na tržišču.

Izklicno ceno za poslovno celoto je stečajni upravitelj na prvem zbiranju ponudb postavil pri 2,8 milijona evrov, v tretjem poskusu prodaje junija letos pa je bila izhodiščna cena določena pri 2,46 milijona evrov.

V tovarni nogavic je bilo konec junija zaposlenih 77 delavcev, trenutno jih je 67, s 1. avgustom pa jih bo v okviru družbe delalo še 31, je za STA pojasnil Hohnjec.

Od avgusta dalje tako v družbi ostajajo zaposleni v režiji, skladiščih in maloprodaji. Trenutno ima podjetje po Sloveniji odprtih še devet trgovin, v katerih bodo odprodali preostale zaloge in jih nato postopno zapirali.

Medtem se prodaja premoženja družbe v okviru stečajnega postopka nadaljuje, stečajni upravitelj pa se glede poslovne celote vse bolj nagiba k posamični prodaji nepremičnin, premičnin, blagovne znamke in zalog.

Trenutno sta za 14. avgust napovedani dve ločeni dražbi, na katerih se bosta prodajala počitniški apartma v Čatežu in prostori že nekaj časa zaprte prodajalne v Mariboru, v kletnih prostorih glavne avtobusne postaje, je razvidno iz objave na spletnih straneh Agencije za javnopravne evidence in storitve.