Slovenka je narekovala Willu Smithu

In less than 24 hours an estimated 2 BILLION people will be watching the finals of the WORLD CUP FIFA 2018 ... ⚽️🌍 . Absolutely beyond honored to be invited as a choreographer to such a HUMONGOUS WORLDWIDE EVENT and be a part of history! 🙈🙏🏼 Thank you Sony Music record label for trusting my vision and letting me be a part of your family. Working with @willsmith, @nickyjampr & @eraistrefi on the FIFA 2018 Closing Ceremony is something you can only dream about. . Exhausted from a long week but thrilled about tomorrow’s performance! Good luck to all the other teams involved in the project as well! . For my dancers and creative partner @sonnyfp - I love ya and I’m so happy that we will cherish all the moments we’ve made together forever. Wish I could hop in and dance with ya dancers, haha! #kindajealous Let’s do this! 🙌🏼🔥🌍🙏🏼🕺🏽 . #wordcup2018 #fifa2018 #whatanhonor #closingceremony #musicperformance #nikakljunchoreography #russia @sonymusicglobal @sonymusiclatin @duskojustic @fifaworldcup •••••••••••••••••• #nikakljun #bolerointernational @bolero_dance

A post shared by Nika Kljun (@nikakljun) on

Na finalu nogometnega prvenstva v Moskvi je med drugim pel in plesal devetinštiridesetletni ameriški zvezdnik Will Smith, a bolj kot Američanova naklonjenost nogometu je v resnici zanimivo, da je plesno koreografijo za to priložnost pripravila Slovenka Nika Kljun. Plesalka in koreografinja, ki je pred kratkim pripravila točko za pogovorno oddajo Ellen DeGeneres, postaja ena najpomembnejših plesnih strokovnjakinj na svetu, prek instagrama pa je še sporočila, da so si z ekipo finalni obračun med Hrvaško in Francijo ogledali iz VIP-lože stadiona.

Predsednik spet raje govoril o sebi

Ob finalu svetovnega nogometnega prvenstva, ko je večina Slovenije navijala za južne sosede, se je oglasil tudi predsednik Borut Pahor in po pričakovanjih raje govoril o sebi. Ob priložnosti so dežurni skrbniki predsednikovega profila na instagramu namreč objavili fotografijo neke nogometne tekme, na kateri je žogo brcal Pahor, seznanili pa smo se s še eno anekdoto iz njegovega otroštva. Ko se je rodil, ga je oče poimenoval Gorazd in se odločil, da postane nogometaš, že naslednji dan pa si je glede vsega premislil, so zapisali na predsednikovem profilu.

Koper na električni pogon

In v Kopru smo dobili tudi prvi električni avtobus v Sloveniji.

A post shared by Boris Popovič (@borispopovicpopo) on

Študente koprske univerze so čez poletje izselili iz študentskih domov in sobe spremenili v apartmaje, turistom pa je v Kopru med poletnim časom naklonjen tudi potniški promet. Kot se je predvolilno razpoloženi župan Boris Popovič pohvalil medijem in sledilcem na instagramu, tam odslej obratujeta dva električna minibusa, ki bosta v menda »trajnostno naravnanem« Kopru turistom in domačinom služila do konca poletja. Tako bodo vsaj za kratek čas prispevali k čistejšemu okolju, seveda v primeru, da se bosta koprska električna avtobusa izkazala za manj vnetljiva od ljubljanskih.

Nad Iryno navdušena tudi Katarina

Forget fake people in your life & enjoy.. 😎 #summertime #lovesummer #sailing

A post shared by Iryna Osypenko Nemec (@iryna_osypenko_nemec) on

V sezono dopustniških fotografij je zajadrala Iryna Osypenko Nemec, manekenka in žena poslanca Matjaža Nemca. Medtem ko se je soprog konec tedna zglasil na spominski slovesnosti združenja borcev za vrednote NOB v Pristavi, je Iryna že objavljala utrinke z jadranja. Med drugim fotografijo, na kateri je imela oblečeno majico s potiskom zasedbe Guns’n’Roses, mnoge pa je še bolj pritegnila s posnetkom v črnem bikiniju. Da je videti popolno, je v komentar zapisala voditeljica Lorella Flego, igralka Katarina Čas pa je bila nekoliko bolj neposredna in pod fotografijo napisala, da ima Iryna »hud geštel«.

Hrvaški grb iz paradižnika in mocarele

Hrvaško nogometno reprezentanco so konec tedna podprle tudi gostilne v središču Ljubljane – v gostilnici 5–6 kg so pico margerito spekli z motivom hrvaškega grba, pri tem pa je zaradi barvne ustreznosti zadostoval najosnovnejši nadev paradižnikove mezge in mocarele. Nad fotografijo so bili navdušeni na instagramu, a ko so jo objavili še na facebooku, je neki moški kljub vsemu komentiral, da takšne pice zagotovo ne bi jedel.

Labradorec, ki mu poletje ni naklonjeno

Summertime sadness #lanadelrey

A post shared by Sasa Losic (@sasa_losic) on

Frontman zasedbe Plavi orkestar Saša Lošić na instagramu pogosto objavlja utrinke iz svojega, po novem v Sarajevo preseljenega vsakdana in tokrat je glasbenik v objektiv ujel psa, očitno nenavdušenega nad piknikom, na katerem se je znašel. Kot je videti, se je Lošić udeležil druženja, kjer se je peklo na žaru, eden od gostov pa je bil tudi vsega naveličani labradorec, ki mu najbrž nazadnje niso postregli s kotleti z ražnja. »Summertime sadness« oziroma poletna otožnost je Lošić v komentar zapisal naslov skladbe pevke Lane del Rey in morda kosmatincu nazadnje vseeno ponudil kakšen mesni priboljšek.