»Tole je zelo slabo,« komentira potnik, medtem ko snema goreč motor. Več kot šest desetletij staro letalo je strmoglavilo kmalu po vzletu z letališča Wonderboom. Kot prikazujejo posnetki s tal, so se težave z levim motorjem pojavile takoj po vzletu. Na twitter profilu Air Disasters je objavljen posnetek, ki prikazuje vzlet letala in črn dim, ki se vije za njim.

Takoj po vzletu je s snemanjem pričel tudi eden od potnikov na krovu. »Vse slabše je,« slišimo moški glas na posnetku. »Slabo je. Zelo slabo,« komentira, medtem ko posnetek prikazuje goreče levo krilo in tla, ki so vse bližje. Ko letalo trešči na tla, je nekaj trenutkov na posnetku tema in tišina, nato pa se zasliši vpitje ponesrečencev.

V nesreči, do katere je prišlo 10. julija, je po navedbah Guardiana ena oseba umrla, dve pa sta težje poškodovani. Na krovu je bilo poleg dveh avstralskih pilotov in treh Nizozemcev še 14 Južnoafričanov. Letalo je strmoglavilo na tovarno, nekaj kilometrov vzhodno od letališča, pri čemer so bili ranjeni trije tamkajšnji delavci. Ponesrečeno letalo bi moralo po tem letu postati muzejski eksponat v nizozemskem muzeju Aviodrome. Gre namreč za tip letala, ki je bil v rabi sredi prejšnjega stoletja.