V predmestju indijske prestolnice New Delhi se je v torek zrušilo šestnadstropno poslopje v gradnji. Pod ruševinami poslopja, ki se je podrlo na bližnje stanovanjsko poslopje, so po podatkih gasilcev doslej našli tri trupla. Po poročanju indijskih medijev naj bi bilo pod ruševinami ujetih več kot deset ljudi, tudi otroci. Vzrok zrušitve ni znan.

Gasilci na drugi strani trdijo, da bi pod ruševinami lahko bile ujete »le« še dve do tri osebe. Vodja gasilske službe Arun Kumar Singh je dodal, da so večino ruševin ponoči odstranili, iskanje morebitnih preživelih, v katerem sodeluje okoli sto reševalcev in gasilcev, pa se ob pomoči strojev še nadaljuje.

Oblasti so potrdile, da se je še nedokončano poslopje zrušilo na nedavno zgrajeno štirinadstropno stanovanjsko stavbo. Po poročanju medijev naj bi v kompleksu živelo več družin, vendar podatek še ni uradno potrjen. Po navedbah policijskega predstavnika Rama Kumarja je policija zaradi incidenta prijela tri ljudi, tudi lastnika zemljišča.

Predmestje Noida, eno od satelitskih mest prestolnice, kjer se je zrušilo poslopje, je znano po hitri in neurejeni gradnji stanovanjskih kompleksov, ki so priljubljeni med družinami srednjega razreda v času izjemno visokih cen stanovanj v regiji. Mnogi pri gradnji ne upoštevajo predpisov in uporabljajo slabše materiale, da bi povečali dobiček, zato se takšne stvari pogosto dogajajo, sploh v monsunskem obdobju, ko so tla zaradi dežja manj stabilna.