Kerberjeva se je z današnjo zmago Williamsovi oddolžila z zmago pred dvema letoma, ko je Američanka slavila s 7:5 in 6:3. Finalistki sicer veljata za dobri prijateljici v teniški karavani. Nemka je Williamsovo označila za vzor in veliko inspiracijo vsem, ki spremljajo njeno športno pot. »Prepričana sem, da boš že kmalu osvojila nov grand slam,« je dejala čustveni Američanki.

Williamsova, ki je odigrala prvi turnir velike četverice po porodniški, je v solzah pojasnila, da je za njo izjemen turnir. »Zelo sem vesela, da sem prišla tako daleč. Toliko stvari imam še pred sabo, šele začenjam.« Tudi Američanka sicer ni skoparila s pohvalami na račun današnje zmagovalke. »Angelique je izjemna oseba in zelo dobra prijateljica, vesela sem zanjo in upam, da bo uživala v današnji zmagi,« je dejala.

Kerberjeva in Williamsova sta danes odigrali tretji medsebojni finale turnirjev za grand slam. Leta 2016 sta poleg wimbledonskega odigrali še finale odprtega prvenstva Avstralije, kjer je prav tako slavila Nemka.