Kot so danes sporočili iz Adrie Airways, bodo s saabi izvajali predvsem polete na svojih rednih linijah, ne izključujejo pa tudi možnosti storitve najema letala s posadko (ACMI) tujim letalskim družbam.

"«Izjemno ponosen sem, da smo danes dosegli zelo pomemben mejnik v zgodovini Adrie Airways. Najnovejša pridobitev potrjuje naš trud, ki smo ga vložili v razvoj družbe vse od prevzema lastništva. Naša usmeritev je nadaljnja rast in krepitev. Verjamemo, da lahko tudi v prihodnje peljemo družbo v smeri poslovno stabilnega, močnega in pomembnega prevoznika v regiji s svetlo prihodnostjo,« je ob tem dejal direktor Adrie Airways Holger Kowarsch.

Pridobitev dodatnih letal pozdravlja tudi komercialni direktor družbe Christian Schneider, ki je poudaril, da biti konkurenčen v teh zahtevnih in dinamičnih tržnih pogojih zahteva od njih nenehno iskanje novih komercialnih priložnosti, predvsem pa nenehno izboljševanje obstoječih storitev. »Zadovoljstvo naših potnikov je naša prioriteta in s pridobitvijo šestih dodatnih letal bomo to obljubo brez dvoma lahko opravičili,« je še dodal.

Adria Airways postaja vse močnejši regionalni partner

Saabova letala se pridružujejo obstoječi floti 15 letal: trem airbusom 319, devetim bombardierom CRJ900 in trem bombardierom CRJ70. Skupno bo Adria Airways svojo mrežo poletov upravljala z 21 letali, kar je po pojasnilih družbe največje število letal v celotni zgodovini letalskega prevoznika.

Adria Airways se pod zasebnim lastništvom družbe 4K Invest razvija v močnega in pomembnega regionalnega letalskega partnerja, so poudarili v družbi in dodali, da obdobju stabilizacije in optimizacije poslovanja po prevzemu sledi obdobje intenzivne rasti družbe.

Letošnje leto je že zaznamovala širitev mreže poletov s sedmimi novimi destinacijami (Sofija, Bukarešta, Ženeva, Hamburg, Düsseldorf, Dubrovnik in Brač) in povečanje števila tedenskih poletov, povečujejo pa tudi število zaposlenih v operativnem sektorju.

Adria Airways s 25 destinacijami ponuja preko 200 povezav na teden iz Ljubljane in 17 direktnih povezav na teden iz Prištine in Tirane.