Srebotnikova in Venus, ki sta deveta nosilca, se bosta danes v polfinalu turnirja z nagradnim skladom 38,4 milijona evrov pomerila z ameriško-avstrijsko kombinacijo Nicole Melichar/Alexander Peya. Ta se je polfinale prebila brez boja, saj sta Rusinja Jekaterina Makarova in Brazilec Bruno Soares dvoboj predala.

»Zelo sem vesela zmage in še posebej igre, ki je bila s strani obeh na zelo visoki ravni. Že ves turnir igram dobro in čutim, da sem v formi. Enako velja za Michaela, ki se je uvrstil tudi v finale moških dvojic. Z Michaelom sva se resnično ujela, kar je dodalo svoje. Igrava sproščeno in s takšno igro tudi finale ni nedosegljiv,« je dejala Srebotnikova.

Srebotnikovi od velike četverice v mešanih dvojicah manjka le še naslov v Wimbledonu. Najbližje mu je bila pred desetimi leti, ko je bila finalistka z Američanom Mikom Bryanom. Konstantne dobre igre v letu 2018 pa kažejo, da je Srebotnikova še vedno blizu najboljših, kar je dober znak pred današnjim polfinalnim obračunom proti kombinaciji Peya-Melichar.