Na vrhu Nata so kamere znova ujele Jeana-Clauda Junckerja, ko je izgubljal tla pod nogami. S svojo telesno govorico je nakazoval, da se je vrha morda udeležil pijan. To pa niso prvi takšni posnetki predsednika Evropske komisije. Pred časom je za svoje obnašanje krivil išias, ter ob tem pripomnil, da si želi, da bi bil pijan.

Tiskovni predstavnik komisije je povedal, da je imel Juncker na vrhu Nata nekaj časa zdravstvene težave oz. da ga je v srede zvečer zagrabil »akutni krč«.

Vprašanje, ali je predsednik Evropske komisije morda zdravila pomešal z alkoholom, pa je zanikal. Dejal je, da se mu zdi »več kot neokusno«, da bi se Junckerjeve bolečine izkoriščalo za vprašanja o tem, ali je bil vinjen, navaja avstrijska tiskovna agencija APA.

Nizozemski premier Mark Rutte je dejal, da ne pozna vzrokov za Junckerjevo obnašanje, ve le, da ima že nekaj časa težave s hrbtom. Tudi ostali udeleženci vrha trdijo, da je za Junckerjeve »mehke noge« krivo njegovo bolezensko stanje, ki mu onemogoča dolgotrajno stanje na nogah. Z izgovori na išias pa se ne strinjajo vsi, predstavnik nemške skrajno desničarske stranke Alternativa za Nemčijo, Martin Reichardt, je njegovo obnašanje ocenil za skrajno sramotno, ter ga obsodil, da je bil Juncker brez dvoma pijan.