HNS je poudarila, da so bile vstopnice za finalno tekmo za hrvaški sektor na stadionu Lužniki razprodane do 31. januarja letos, ko so bile prek Fife v prosti prodaji za hrvaške navijače. Zato so zahtevali dodatne vstopnice, kot so to storili tudi za polfinalno tekmo. Če bo in kdaj bo Fifa odobrila določeno število dodatnih vstopnic za hrvaške navijače, bodo sporočili na spletni strani HNS, na kateri bodo dodatne vstopnice tudi na voljo.

Zahvalili so se vsem navijačem, ki so takrat verjeli, da bo Hrvaška igrala v finalu ter že imajo vstopnico za »spektakularni spopad« s Francijo. Obenem so se zahvalil vsem navijačem za »fenomenalno podporo« hrvaškim nogometašem med svetovnim prvenstvom.

Na finale vabljeni vsi iz bronaste reprezentance v Franciji

V posebni objavi na svoji spletni strani je HNS zapisala, da so na zgodovinsko tekmo proti Franciji povabili vse hrvaške nogometaše, ki so priborili bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu v Franciji leta 1998, na čelu s »trenerjem vseh trenerjev« Miroslavom Blaževićem Ćirom.

Med drugimi sta bila bronasta ognjena, takratni najboljši strelec prvenstva in sedanji predsednik HNS Davor Šuker, kot tudi nekdanji vratar in član strokovnega štaba hrvaške reprezentance v Rusiji Dražen Ladić. V ekipi so bili tudi Robert Prosinečki, Zvonimir Boban, Robert Jarni, Slaven Bilić in drugi.

Hrvaške turistične organizacije sporočajo, da je zanimanje navijačev za finalni ogled v Moskvi izjemno veliko, kljub temu, da enodnevni aranžmaji za polete iz Zagreba stanejo od 8000 do 12.000 kun (1080 do 1621 evrov). V potne stroške ni všteta cena vstopnice. Med drugim so napovedali možnost več kot šest čarterskih poletov iz Zagreba, kot je bilo prejšnjo sredo, ko so navijači kockastih pohiteli na tekmo proti Angliji.

HNS je za polfinalni ogled proti Angliji dobila približno 3000 dodatnih vstopnic. Za dražje je bilo potrebno odšteti 3526 kun (476 evrov), za cenejše pa 2101 kuno (284 evrov). Polfinalno tekmo je v živo spremljalo približno 10.000 hrvaških navijačev.