Britanski komik, ki je zaslovel kot raperski pozer Ali G, kazahstanski novinar Borat in avstrijski modni novinar Brüno, se vrača z novo oddajo, ki bo na ameriški televizijski postaji Showtime na sporedu od 15. julija.

Cohen naj bi si za oddajo izmislil nov lik, ki ne premore sramu, je nekoliko premaknjen in hladnokrven. Oddaja se bo imenovala Who is America? oziroma Kdo je Amerika?, med gosti pa naj bi bile politične osebnosti, med drugim Bernie Sanders in nekdanji podpredsednik ZDA Dick Cheney, ki nastopi tudi v napovedniku. V posnetku se je slednji podpisal na pripravo za mučenje s simuliranjem utapljanja.

Palinova Cohenu v lažnem vozičku očita perverznost

Nad svojim nastopom v oddaji ni navdušena nekdanja kandidatka za podpredsednico ZDA Sarah Palin. Slednja je na svojem facebook profilu zapisala: »Pridružila sem se dolgemu seznamu ameriških javnih osebnosti, ki so postale žrtve zlobnega, izkoriščevalskega, bolnega 'humorja', britanskega 'komika' Sache Barona Cohena, ki ga podpira in sponzorira CBS/Showtime.«

Palinova je pojasnila, da so jo v oddajo zvabili z obljubo, da bo ta namenjena poklonu ameriškim vojaškim veteranom ter da bo šlo za zgodovinsko dokumentarno oddajo.

»S hčerjo sva morali na intervju potovati na drugi konec države, kjer sva naleteli na Cohena (predvidevam), ki je bil našemljen v ameriškega vojnega veterana z lažnim vozičkom,« je še zapisala Palinova in dodala, da je tekom intervjuja izgubila potrpljenje in zapustila prostor. »Nespoštljivost do naše ameriške vojske in srednjega sloja Američanov v obliki Cohenovih tujskih komentarjev pod pretvezo vprašanj je bila perverzna.«