Na odru Zlatorog, ki je namenjen ljubiteljem rocka, pa bodo nocoj nastopili Jackson, Dobermann/ITA, Šank Rock, potekalo pa bo tudi snemanje TV spota Željka Joksimovića, Halida Bešlića in Nena Belana. Oder Malt za ljubitelje elektronske plesne glasbe bodo obvladovali didžeji: Alen Herič, Dean Deen, Tim Urbanya, Jaxxsson, Alex Ranerro, Mike Vale, Dennis N-bakhaa, Ticko, Adoo in Tomy DeClerque.

V Laškem bo nocoj potekala tudi prireditev Kaj v mestu se godi? Vrnili se bodo namreč v 20. in 30. leta prejšnjega stoletja in prikazali utrip mladega mesta Laško, kako so živeli, delali, ustvarjali, se zabavali takratni meščani. Možno bo spoznati tudi 49. par, ki se bo v soboto poročil po starih šegah.

Vstop na vse festivalske dogodke letos brezplačen

Razstava cvetja bo letos postavljena v parku pred tamkajšnjim kulturnim centrom, razgibal jo bo vodomet. Za otroke in njihove spremljevalce vseh generacij bo še posebej zanimiva Mavrična dežela s pestro paleto raznovrstnega dogajanja. Festivalsko dogajanje pa bo še posebej bogato na zaključni dan, v nedeljo, ko bodo gostje priča tradicionalni paradi s sprevodom starodobnikov ter prikazu nekdanjega življenja v kraju.

Organizatorji festivala Pivo in cvetje tudi letos pričakujejo več 10.000 obiskovalcev, ki bodo v povprečju popili po dva pollitrska vrčka piva. Vstop na vse festivalske dogodke je letos brezplačen.