Jelena Ostapenko je postala prva Latvijka, ki se je uvrstila v polfinale Wimbledona. »Uživam v tenisu. Upam, da se bo pravljica nadaljevala. Igram zelo dobro in sem optimistična,« je po zmagi nad Dominiko Cibulkovo dejala Jelena Ostapenko. V polfinalu se bo pomerila z Angelique Kerber. Nemka je bila v dveh izjemno kvalitetnih nizih boljša od Rusinje Darje Kasatkine. »Vedela sem, da bo dvoboj tesen, saj se zelo dobro poznava. Veseli me, da sem bila vselej najboljša v točkah, ki sem jih najbolj potrebovala. Ob takšnih predstavah je užitek igrati,« ni skrivala navdušenja Angelique Kerber.

Druga ženska četrtfinalna dvoboja sta bila bolj izenačena. Italijanka Camila Giorgi je prva na letošnjem Wimbledonu vzela niz Sereni Williams. Američanka v nadaljevanju ni več izgubila svojega začetnega udarca ter dvoboj s po enim »brejkom« odločila v svojo korist. Zmagovalka 23 turnirjev za grand slam se je uvrstila že v enajsti wimbledonski polfinale, sedemkrat je dvignila zmagovalni pokal. »Pred dvobojem sem se zavedala, da Camila vselej proti meni igra najboljši tenis. Ko sem izgubila prvi niz, sem si rekla, da moram biti bolj agresivna. Veselim se uspeha. Gremo dalje,« optimistično napoveduje Serena Williams.

Zadnja polfinalistka je včeraj postala 29-letna Julia Görges ter poskrbela, da je Nemčija z dvema predstavnicama med najboljšo četverico najuspešnejša država. Julia Görges se je prvič uvrstila v polfinale enega izmed turnirjev največje četverice, v četrtfinalu pa je premagala odlično prijateljico Nizozemko Kiki Bertens. »Vselej je težko igrati proti prijateljici. A sva obe profesionalki. Na večerji pred tekmo sva se zavedali, da bo ena od naju zapustila prizorišče razočarana. Začela sem slabše, nisem mogla ustaviti napadov tekmice. Ko sem postala bolj agresivna, je bilo lažje,« pravi Julia Görges.

Đoković ne potrebuje izkušenj, temveč turnirske zmage

Novak Đoković je v osmini finala proti Karemu Hačanovu znova uprizoril zavidljivo raven teniške igre. Ruskega tekmeca je ugnal tako hitro, da je dvoboj zaključil še v ponedeljek zvečer, potem ko je kazalo, da bo četrtič v wimbledonski karieri dvoboj osmine finala igral dva dneva. Srbski mediji poročajo, da je Đoković odigral najboljši dvoboj po predlanski zmagi na Rolandu Garrosu. Srba danes čaka nov izziv. Japonec Kei Nišikori je v svoji karieri na turnirju za grand slam že ugnal Đokovića. Tekmeca sta se doslej pomerila 15-krat, a še nikoli na travi. »V preteklosti sem večkrat dokazal, da sem boljši od Nišikorija. Dvoboj pričakujem z optimizmom, saj v Londonu kažem dobre igre. Spoštoval bom Nišikorija, ki na vsakem turnirju dokazuje, da je odličen igralec,« napoveduje Novak Đoković. »Turnirjev se ne udeležujem, da bi si pridobival izkušnje, temveč da bi jih osvajal. Tako je tudi v Londonu,« dviga apetite zmagovalec dvanajstih turnirjev za grand slam. Na roko so mu šli tudi organizatorji, ki so uslišali prošnjo, da bo današnji dvoboj odigral na centralnem igrišču. Na ta račun so Regerja Federerja premaknili na igrišče številka 1, kjer Švicar ni igral že tri leta.

Zadnji se je v četrtfinale uvrstil Juan Martin del Potro, ki je ponedeljkov dvoboj osmine finala proti Gilesu Simonu končal vidno razočaran. Prizadeval si je namreč, da bi Francoza ugnal v treh nizih in imel včeraj prost tekmovalni dan, tako pa je moral znova stopiti na igrišče. Argentinec je tudi včeraj porabil precej energije, preden je strl odpor žilavega tekmeca. DelPo se bo danes v četrtfinalu pomeril z Rafelom Nadalom, kar bo dolgo pričakovana četrtfinalna poslastica, dvoboj pa bo kot drugi potekal na centralnem igrišču.