Tudi v tokratni etapi ni manjkalo padcev, zaradi njih bi se kmalu zgodilo presenečenje in bi se za etapno zmago udarili štirje ubežniki. A glavnina jih je do konca vendarle ujela, to se je zgodilo kilometer pred ciljem.

»To etapo si bom zapomnil za vse življenje. Prvič na Touru sem bežal, sanjal velike reči, a se ni izšlo. Bilo je težko, veter nam je pihal v prsi, a smo složno sodelovali. Bili smo blizu, toda cilj bi moral biti malo prej,« se je zamujene priložnosti zavedal domačin Anthony Perez, eden od štirih ubežnikov, poleg njega so bili v ubežni skupini še Jerome Cousin, Dimitri Claeys in Guillaume Van Keirsbulck.

Dolgo časa je bilo videti, da jih ima glavnina pod nadzorom, 50 kilometrov pred ciljem se jim je že približala na minuto, a po padcih je razlika spet začela naraščati. Na njihovo žalost pa ni narasla do te mere, da se je ne bi dalo izničiti.

»Po padcu v drugi etapi sem bil danes zelo motiviran, a sem imel zelo težko delo. Naša ekipa ni dobila prave pomoči pri kontroli bega, toda mojim moštvenim kolegom me je vendarle uspelo pripeljati v dober položaj, ki sem ga izkoristil,« je dejal Gaviria, novinec na Touru.

Najboljši kolesar, ki je zaradi padca zaostal, je bil Rus Ilnur Zakarin, slovenska kolesarja Primož Roglič in Kristijan Koren sta se padcem izognila. Boljšo uvrstitev je zabeležil Koren, ki je bil 33., Roglič pa je lahko zadovoljen, ker je v skupnem seštevku pridobil nekaj mest, zdaj je 21., za vodilnim zaostaja minuto in 15 sekund.

Peta, sredina etapa od Lorienta do Quimperja bo bolj razgibana, zato so možnosti, da jo bo odločil skupinski sprint, nekoliko manjše.