Prva nesreča se je zgodila okrog 12.30 med krajema Poljubinj in Prapetno. Po slabi uri letenja je pri pristajanju padalca na travniku med omenjenima vasema začelo močno deževati, zato je slednji zaradi neugodnih vremenskih razmer skušal čimprej pristati. Zaradi nenadne izgube višine je padel z višine približno desetih metrov na tla in pri tem utrpel poškodbo hrbtenice. Kasneje so reševalci ponesrečencu na kraju nudili prvo pomoč in ga z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da je zaradi padca utrpel hudo telesno poškodbo s sumom na zlom ledvenega vretenca. Huje poškodovanega Poljaka so v popoldanskih urah s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

O drugi nesreči jadralnega padalca so bili na PU Nova Gorica obveščeni ob 14. uri. Na makadamski cesti Zatolmin-Vodil vrh, na sicer težko dostopnem terenu so našli 27-letnega ameriškega jadralnega padalca, ki ni kazal znakov življenja. Slednji je v skupini še s sedmimi prijatelji kot zadnji vzletel s Kobale. Med letom je iz doslej še neznanega razloga začel padati. Prijatelji so ga začeli iskati, medtem pa je naključni najditelj obvestil policijo o najdbi pogrešanega jadralnega padalca.

Več podatkov o obeh nesrečah policisti še nimajo, saj nesreči še preiskujejo. Prav tako so obeh nesrečah obvestili tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov pri ministrstvu za infrastrukturo.