Ste eden izmed redkih na Krasu, ki so se bolj kot za teran specializirali za bele sorte, predvsem vitovsko in malvazijo. Kako to?

Menim, da je potencial Krasa v belih vinih, pa tudi na trgu je več povpraševanja po belih vinih. Z belimi vini bistveno lažje dosežeš stalno kvaliteto in ustekleničiš pridelek, ki je vseskozi enak. In čeprav teran zadnja leta, odkar je bolj toplo podnebje, dosega bolj stalno raven kvalitete kot nekoč, sta malvazija in vitovska zame pomembnejši trti.

Vašemu »teranu« se reče terranatura in je teran, vendar ga ne sm

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.