Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 17, ob morju do 19 ° stopinj Celzija, najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 29 stopinj.

Jutri bo oblačno s padavinami, predvsem na jugu tudi nevihtami. Ohladilo se bo. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20, ob morju in v Beli krajini do 25 stopinj.

Opozorilo: Ponoči in zjutraj pričakujemo predvsem na severovzhodu močnejše nalive, ki se bodo jutri čez dan pojavljali tudi v osrednji Sloveniji. Ob tem lahko hitro narastejo hudourniki in manjši vodotoki.

Obeti: V četrtek bodo sprva še občasne krajevne padavine, čez dan se bodo oblaki počasi trgali. Še bo možna kakšna ploha ali nevihta. V petek bo večinoma sončno in toplo, popoldne bodo nastale posamezne plohe in nevihte.

V letošnjem poletju do sedaj le dva suha dneva

Letošnje poletje zaznamujejo pogoste krajevne padavine. V meteorološkem poletju, od 1. junija do ponedeljka, so tako na Arsu zabeležili le dva dneva, ko nad Slovenijo niso nastajale padavine. Edina povsem suha dneva sta bila 19. in 20. junij. V juliju povsem suhega dneva nad Slovenijo še ni bilo.

Padavinska slika je zaradi pogostih ploh in neviht pričakovano zelo razgibana. Kljub pogostim padavinam pa je bilo, ponekod v osrednji Sloveniji, na Gorenjskem in Koroškem, celo manj padavin od dolgoletnega povprečja. V preteklosti so bila posamezna poletja tudi mnogo bolj namočena, poplavljale so tudi večje reke, na primer Mura julija 1972 in Savinja junija 1954, so še zapisali.