Do zdaj je enosmerni promet potekal iz smeri Parmove ulice proti Dunajski cesti, Livarska ulica pa je služila kot navezava območja ob Parmovi ulici na eno pomembnejših ljubljanskih vpadnic.

S prenovo in spremembo prometne ureditve so po prepričanju ljubljanske občine tamkajšnjim prebivalcem zagotovili večjo kakovost bivanja. Predvidoma pol leta bodo zdaj na občini spremljali prometno ureditev in odzive prebivalcev nanjo. Če bodo odzivi pozitivni, bo ureditev postala stalna.

V okviru obnovitvenih del so sicer na občini prenovili vodovod in kanalizacijo, uredili cestišče in pločnik. Kolesarji lahko vozijo v obe smeri, v smeri proti Dunajski cesti je urejena kolesarska steza, v smeri proti Parmovi ulici pa vozijo po cestišču skupaj z ostalimi vozili.

V prestolnici poteka in bo potekalo veliko prenov ulic

Prenova Livarske ulice je le ena od številnih prenov cest in ulic v prestolnici, ki je v teku oz. se načrtuje v prihodnjih tednih in mesecih. Še posebej veliko bo tovrstnih posegov v okviru najobsežnejšega kohezijskega projekta v Sloveniji, vrednega več kot 135 milijonov evrov, v okviru katerega bodo gradili kanalizacijo v številnih delih mesta, nadgradili sistem odvajanja komunalne odpadne vode tudi v občinah Medvode in Vodice, zgradili povezovalni kanal in izvedli tretjo fazo Centralne čistilne naprave Ljubljana.

Kljub drugačnim napovedim pa še vedno ni odprt prvi del prenovljene Gosposvetske ceste v središču mesta. Obnova celotne Gosposvetske ceste in tudi Dalmatinove ulice naj bi bila sicer končana do konca junija, a so rok podaljšali zaradi arheoloških izkopavanj in slabega vremena. Najprej naj bi tako odprli del Gosposvetske ceste do Župančičeve ulice, nato del do Slovenske ceste in v naslednjem koraku še prenovljeno Dalmatinovo ulico do križišča z Miklošičevo cesto.

Sledila bo še prenova Slovenske ceste do križišča s Trdinovo ulico, ki bi jo želeli po nedeljskem pisanju portala Siol na ljubljanski občini zaključiti do konca poletja, nato pa naj bi vendarle stekla tudi obnova zadnja leta precej neuglednega območja Bavarskega dvora, kjer je vmes med drugim zrasel petzvezdični Hotel Intercontinental, v bližnji prihodnosti pa naj bi investitor Zlatarna Celje tam začel graditi še eno stolpnico s hotelom.