Svetovno prvenstvo v nogometu, ki ga gosti Rusija, se bliža koncu, v igri za pokal pa ostaja tudi izbrana vrsta Anglije. Če v polfinalu premaga Hrvate, se bodo Angleži v nedeljo proti zmagovalcu obračuna med Belgijo in Francijo udarili za naslov svetovnega prvaka.

Skoraj istočasno bo v Wimbledonu potekalo finale v moški konkurenci. Kot je dejal prvi mož turnirja Richard Lewis, morebiten preboj angleških nogometašev v finale ne bo posegel v urnik turnirja na sveti travi. »Smo razprodani, zanimanje je izredno veliko,« je pojasnil.

Obiskovalci lahko spremljajo nogomet na mobilnikih

Lewis je dodal, da so tudi v Wimbledonu navdušeni nad predstavami treh levov v Rusiji. Meni, da njihovi nastopi krepijo navijaški duh na Otoku, pri čemer je dodal, da je bila na teniškem turnirju v soboto odlična atmosfera, ko so Angleži v četrtfinalu nadigrali Švede.

Teniškim navdušencem bo po Lewisovih besedah dovoljeno spremljanje nogometa na njihovih elektronskih napravah, pri čemer je poudaril, da bodo morali biti pri tem spoštljivi do ostalih gledalcev. »Nismo prejeli niti ene pritožbe, da bi nogomet motil teniške navdušence v Wimbledonu,« je še pojasnil.