Peter Sagan bo v rumeni majici le en dan. To je po zanj idealnem razpletu nedeljskega dne takoj omenil tudi sam. Kolumbijcu Fernandu Gavirii (Quick-Step), junaku uvodnega dne, so se sanje večdnevne vožnje v rumeni razblinile v skupinskem padcu na enem od zadnjih ovinkov. »Imel sem tudi srečo, da je Gaviria padel, da je Demare prezgodaj začel sprintati na polno, da sem izkoristil zavetrje in da me Colbrelli ni uspel prehiteti do zadnjega metra,« je deveto zmago na Touru opisal Peter Sagan. V tretjem letu vožnje mavrične majice o uroku ni mogoče govoriti. Lani so ga denimo kmalu po začetka Toura neupravičeno, kot je ugotovila UCI, diskvalificirali in poslali domov. Slovak iz Žiline, živeč v Monaku, je nesporno največja zvezda kolesarstva. Po manirah je zelo podoben švedskemu nogometnemu zvezdniku Zlatanu Ibrahimoviću, a v zadnjem času ni zaslediti toliko šaljivih vložkov. V intervjujih veliko več omenja družino z ženo Katarino in sinom Marlonom.

Njegova ekipa Bora Hansgrohe v današnji ekipni vožnji na čas ne more konkurirati ekipama Quick-Step in Sky. Imata nekaj kolesarjev tik za Slovakom v skupnem seštevku in so pretendenti za prestol rumene. Zanimivo bodo padci in okvare v sobotni etapi vplivali na današnji kronometer. Ker ekipe startajo v obratnem vrstnem redu ekipne razvrstitve, bodo morale favorizirane ekipe Mitchelton-Scott (Adam Yates), Sky (Chris Froome), Movistar (Nairo Quintana) in BMC (Richie Porte) na cesto prve in tako ne bodo imele drugih pod časovnim nadzorom. Omenjeni posamezniki, teoretično največkrat omenjeni favoriti Toura, so izgubili minuto do poldrugo minuto. Zaostanek pa ima predvsem psihološki učinek.

Primož Roglič in Kristijan Koren sta se izognila kaotičnim trenutkom uvodnega dne in sta v skupini šestdesetih kolesarjev z zaostankom do 16 sekund. Bosta zelo pomembna motorja svojih ekip v današnji uri resnice. Ekipa Bahrain Merida s prvim slovenskim športnim direktorjem Gorazdom Štangljem na Touru za zdaj odlično krmari. Kot smo omenili, Sonny Colbrelli je nekaj centimetrov za Petrom Saganom. Žal pa drugo mesto ne šteje veliko v kolesarstvu in razočaranje ob izgubljeni zmagi je bilo veliko večje kot zadovoljstvo, čeprav je Cobra zagotovo pozitivno presenetil. Veliko več ekipi pomeni, da je Vincenzo Nibali skupaj z delom konkurence (Dumoulin, Fuglsang, Uran, Zakarin, Roglič) minuto pred osmoljenci uvodnega dne. Nibali velja za enega najspretnejših hribolazcev. »V teh etapah je vedno treba tvegati, a treba je oceniti, kdaj je koristno in mogoče ter kdaj ne. Za prostor moraš tekmovati. In v soboto nisem bil edini spredaj. Tudi Bardet in Primož Roglič sta bila tam. Ob tako velikih hitrostih, še posebno v zaključku, je tveganje veliko,« je Vincenzo Nibali kot primer navedel tudi Slovenca. V soboto se je videlo, kaj za Chrisa Frooma pomeni ekipa Sky. Ko je bila večina njegovih pomočnikov ujeta v past skupinskega padca, se je poskušal sam preriniti naprej, a ga je karavana izrinila. Padel je na travnik in ob tem za las zgrešil obcestni količek. Ob Rogliču sta bila iz ekipe LottoNL-Jumbo spredaj sprinter Dylan Groenewegen (6.) in njegov kolega Steven Kruijswijk, tako da se vloge v nizozemski ekipi niso spremenile.