Nadaljujejo se presenečenja na letošnjem wimbledonskem teniškem turnirju. Včeraj je izpadel Hrvat Marin Čilić, lanski finalist in zmagovalec wimbledonske generalke v Queensu, kjer je v finalu rešil zaključno žogico Novaku Đokoviću. Čilića je ugnal Argentinec Guido Pella, 82. igralec sveta. Pella je včeraj igral kot prerojen, potem ko sta tekmeca nadaljevala prekinjen sredin dvoboj, v katerem je bil Čilić uvodna dva niza prepričljivo boljši tekmec. Hrvat je imel v četrtem nizu prednost odvzema servisa, a storil v nadaljevanju preveč neizsiljenih napak, da bi šel lahko po poti novega uspeha. Potem ko je zmagovalec Halleja Borna Čorić izpadel že v prvem krogu, so Hrvati v moški konkurenci na najprestižnejšem turnirju sezone doživeli veliko razočaranje.

Čeprav je Rafael Nadal z Mihailom Kukuškinom dvoboj drugega kroga dobil v treh nizih, je moral pokazati vse svoje mojstrstvo. Kazahstanec je imel številne priložnosti, Nadal pa je bil najboljši v ključnih trenutkih. »Igral sem zelo dobro, narekoval sem oster tempo. Dvoboj je bil zelo zahteven in ves čas sem čutil, da se lahko obrne. K sreči sem zdržal pritisk,« je priznal Rafael Nadal, ki je za zmago potreboval skupaj 150 minut. Precej manj časa, 91 minut, je na igrišču včeraj preživel Novak Đoković, ki so mu organizatorji presenetljivo namenili igrišče številka 2, kar trikratnemu wimbledonskemu zmagovalcu ni bilo v ponos. Srb je Argentincu Horaciu Zaballosu prepustil le šest iger. Da dan za Đokovića ni bil popoln, je poskrbela poškodba leve noge. Tik pred koncem zadnjega niza je zahteval medicinski odmor, po katerem je dvoboj sicer zanesljivo dobil, a pustil svoje navijače v negotovosti pred naslednjimi dvoboji.

Na razočaranje Otočanov je za presenečenje v ženski konkurenci poskrbela Slovakinja Dominika Cibulkova, ki je izločilo Britanko Johanno Konta, lansko polfinalistko. Ker je včeraj izpadla tudi Katie Boulter, Britanci med posameznicami nimajo več svoje predstavnice.