Srebotnikova je imela na drugi strani mreže drugo najvišjeuvrščeno Slovenko na lestvici WTA Dalilo Jakupovič, zmagala pa je z gladkih 6:2, 6:2. Velenjčanka je z Američanko Vanio King sedemnajsta nosilka, Jeseničanka, ki je moči združila z Rusinjo Irino Kromačevo, pa se poslavlja od Wimbledona.

Nadaljevanje turnirja bo po televiziji spremljal tudi eden glavnih favoritov za končno zmago, 198 centimetrov visoki Marin Čilić, ki je lani klonil v finalu proti Rogerju Federerju, letos pa zelo presenetljivo, predvsem po dobrih igrah na pripravljalnih turnirjih, že v drugem krogu. Dvoboj je trajal dva dni oziroma je bil v sredo prekinjen zaradi dežja. Včeraj je Čilić zanesljivo dobil uvodna dva niza s 6:1, 6:4, danes pa je 82. igralec na svetu pokazal povsem drug obraz in pri 28-ih letih prišel do svoje sploh prve zmage v Wimbledonu (6:4, 7:6, 7:5).

Nadal in Đoković brez težav

Zlahka sta se v tretji krog uvrstila Rafael Nadal in Srb Novak Đoković. Slednji je proti Argentincu Horaciu Zeballosu (6:1, 6:2, 6:3) vpisal jubilejno 60. zmago v Wimbledonu in se bo za vstop v osmino finala pomeril z domačinom Kylom Edmundom ali Američanom Bradleyjem Klahnom, Nadal pa je premagal Kazahstanca Mihajila Kukuščkina s 6:4, 6:3 in 6:4.

V naslednjem krogu se bo Nadal pomeril z devetnajstletnim Avstralcem Alexom De Minaurjem (80. na lestvici ATP), z novo zmago pa bi ohranil prvo mesto na svetu tudi po Wimbledonu. 32-letni Španec se od leta 2011 dalje ni prebil skozi osmino finala.