Grebenc se je v Šaleško dolino preselil pred začetkom minule sezone in se z osami prvič na svoji športni poti preizkusil v ligi prvakov. Na uvodnih štirih obračunih je tekmecem nasul 16 golov, ravno na zadnjem izmed njih v Švici pa staknil neugodno poškodbo gležnja, ki ga je za dalj časa oddaljila z igrišč.

»Veseli nas, da dobre predstave naših fantov niso ostale neopažene. Ime Jana Grebenca lahko od danes dodamo na seznam rokometašev, ki so s predstavami v dresu Gorenja Velenja nase opozorili tuje in finančno premožnejše klube. Po prejetju Skjernove ponudbe smo se, glede na Janovo željo, da se predčasno poda novim izzivom naproti, odločili, da sprejmemo ponujeno. Finančno nadomestilo je zadovoljilo obe strani, igralcu pa smo omogočili, da naredi korak naprej na svoji športni poti,« je v zvezi s tem dejal športni direktor velenjskega kluba Janez Gams.

Skjern je v minuli sezoni slavil v danskem prvenstvu, v evropski ligi prvakov pa se je prebil do četrtfinala, kjer je moral priznati premoč francoskemu Nantesu.