V podjetju, ki je skrbelo za prenovo cestišča Malanda Millaa Millaa v bližini Tarzala v avstralski zvezni državi Queensland, te dni verjetno ne spijo prav dobro. Pri obnovi cestišča je očitno nekaj šlo narobe, saj številni nejevoljni vozniki poročajo o asfaltu, ki se je talil in lepil okoli pnevmatik.

Po poročanju tujih medijev bo najmanj petdeset voznikov upravičenih do odškodnine zaradi škode, ki so jo utrpela njihova vozila. »Bilo je, kot da smo insekti, ki so se znašli v pajkovi mreži in se ne morejo rešiti,« je dogodek slikovito opisala motoristka Bridget Daley. »Ljudje so se ustavljali ob robu vozišča, ker niso mogli nadaljevati poti,« je še dodala motoristka, katere motor je zaradi lepljivega talečega asfalta v zelo slabem stanju.

Krivih je več dejavnikov

Po navedbah oblasti je bila cesta znova asfaltirana prejšnji teden, do nenavadne reakcije pa je prišlo zaradi nenadne spremembe vremena. Izrazito vlažno vreme v kombinaciji z nizkimi temperaturami je botrovalo slabemu strjevanju asfalta.

»Za nesrečni dogodek je krivih več dejavnikov,« je povedala Sandra Burke, vodja območja. »Trenutno imamo ekstremne vremenske pogoje, bilo je zelo hladno in vlažno, nato pa so se temperature hitro dvignile,« je razložila za ABC. Dodala je še, da še preiskujejo, ali je izvajalec delo opravil korektno. Nekaj podobnega se je sicer v začetku leta zgodilo v zvezni državi Viktorija, ko se je asfalt talil zaradi zelo visokih temperatur.