Mojca Mavec potuje z gruzijskim menihom

Nacionalkina popotnica Mojca Mavec trenutno vandra po Gruziji, kot kažejo posnetki z njenega profila na instagramu, pa jo pri tem spremlja priletni menih iz tamkajšnjega samostana Gelati. Gospod ima v skladu s svojim poklicem oblečeno preprosto črno haljo, manj običajno pa je, da je potiskana z logotipom blagovne znamke za nego las Schwarzkopf, ki je sam najbrž ne uporablja. Sponzorirano obleko je sodeč po pripisu pod fotografijo opazila tudi Mavčeva, zgodbo pa nam bo morda povedala v oddaji.

Na predsednikov račun se šali celo sin

Predsednik Borut Pahor je na instagramu te dni razmišljal, kako so lepo pristrižena drevesa navdih za lepo pristrižene pričeske, še prej pa je objavil fotografijo starega avtomobila znamke Renault, bolj znanega kot katrca. Z avtom se je pripeljal do Vile Podrožnik, kamor je zaradi prenove predsedniške palače preselil svojo službo. Pod fotografijo je zapisal, da ga vozilo opominja, od kod prihaja in kaj ga čaka, ko bo vsega konec. Predsednikove priprave na skromno življenje je komentiral celo njegov sin Luka Pahor, ki je pod fotografijo dodal angleški oznaki za »stremi k odličnosti« in »le otrok iz Šempetra« ter pokazal, da se, tako kot preostali državljani, tudi sam rad pošali na očetov račun.

Slovenska vojska je koristna, čisti planine

Nekateri pravijo, da Slovenska vojska večinoma služi imperialističnim interesom zveze Nato, na svojem uradnem profilu na instagramu pa so konec tedna kljub vsemu pokazali, da so aktivni tudi na domačih tleh. Objavili so nekaj posnetkov helikopterjev, s katerimi rešujejo poškodovance v gorah, sicer pa so pripadniki gorskega polka te dni na Soriški planini tudi pregledovali območje oziroma čistili odpadke, nazadnje pa se fotografirali z vrečo za smeti. Če gre za končni izplen čistilne akcije, so slovenski pohodniki do narave vse bolj prijazni.

Peter Čeferin, nespodobni odvetnik

Še eno biografijo je spisal Tadej Golob. Z veseljem jo bom prebrala.

A post shared by Alenka Bratušek (@abratusek) on

Pisatelj in neutrudni biograf vplivnih Slovencev Tadej Golob je le nekaj mesecev po biografiji Alenke Bratušek in Milene Zupančič izdal še knjigo o odvetniku Petru Čeferinu, ki nosi naslov Nespodobni odvetnik. Knjigo sta Golob in Čeferin menda spisala v samo štirih mesecih in nazadnje je izšla na odvetnikov osemdeseti rojstni dan. Novost je na instagramu dokumentirala tudi Alenka Bratušek, ki se je oglasila celo na predstavitvi nove biografije.

Challe Salle med košarkarji

Na kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v košarki sta svoje kolege prišla pozdravit tudi Goran Dragić in Luka Dončić, ki zaradi pogodbenih obveznosti ne bosta del reprezentance. Vzdušje v Stožicah je bilo kljub vsemu vedro, dogajanje pa je spremljal celo s personaliziranim dresom opremljeni raper in pevec Challe Salle, tudi sam navdušen rekreativni košarkar. Takole se je na eni od objavljenih fotografij skušal vklopiti v družbo Marka Milića, Luke Dončića in Gorana Dragića, svoj dres pa si je medtem označil s številko ena.

Le kdo bi mislil, da jih ima Tanja Ribič 50

BD #unforgetable #emotional #fullmoon 🙌🎂🥂❤️

A post shared by TANJA RIBIC (@tanja__ribic) on

Slovenska igralka Tanja Ribič je kljub značilnemu mladostnemu videzu praznovala abrahama in praznik je proslavila vsaj v družbi najbližjih, če ocenjujemo po velikosti na instagramu objavljene rojstnodnevne torte, pa je bila druščina precej večja. Torto so okrasili z napisom »Tanja 50, le kdo bi si mislil«, igralka pa je ob tem objavila še fotografijo darila svojih hčera, ki sta ji poklonili slikarski portret svojih obrazov.