V Braziliji pred štirimi leti je bilo na vseh 64 tekmah doseženih 171 zadetkov, s čimer je bil izenačen rekord iz leta 1998, ko je prvič na mundialu nastopilo 32 reprezentanc. Letošnja bilanca doseženih zadetkov je nekoliko nižja, saj je bilo v povprečju doslej doseženih 2,6 gola na tekmo; v Braziliji je to povprečje bilo 2,71 gola na tekmo.

Za dosego novega rekorda bi na preostalih osmih tekmah moralo pasti 26 golov, kar predstavlja povprečje 3,25 gola na tekmo. Glede na pomen izločilnih bojev bi to bilo svojevrstno presenečenje. Ne glede na to, ali se bo to zgodilo ali ne, pa bo prvenstvo v Rusiji zapisano kot rekordno vsaj v vsaj dveh drugih kategorijah.

Tako je v Rusiji tudi zaradi uvedbe tehnologije videoanalize VAR močno povečalo število dosojenih kazenskih strelov in posledično doseženih golov z bele točke. Letos je bilo dosojenih že 28 kazenskih strelov, kar je 0,5 na tekmo, z bele točke pa je doslej bilo doseženih 21 zadetkov. Prejšnji rekord je bil postavljen leta 2002 na Japonskem in v Južni Koreji, ko je bilo dosojenih 18 najstrožjih kazni, z 11 metrov pa je bilo doseženih 13 zadetkov.

Še en strelski rekord iz Rusije pa je tudi največje število avtogolov doslej. V Rusiji so doslej nogometaši kar devetkrat zatresli lastno mrežo, kar je dva več od prejšnjega rekorda, postavljenega v Franciji leta 1998. Če se bo ta trend nadaljeval, bo število avtogolov prvič v zgodovini mundialov preseglo število zadetkov prvega strelca prvenstva (trenutno vodi Anglež Harry Kane s šestimi zadetki).