Banke - Abanka, Addiko bank, NLB, Nova KBM in SID banka - so s posojilom družbama Interblock in Interblock USA omogočili sredstva za nadaljnji razvoj in širjenje poslovanja na tujih trgih, so sporočili iz NLB, ki je bila organizator in agent posojila.

»Sindicirano posojilo dokazuje, da so domače banke sposobne kvalitetno finančno podpreti tudi izrazito mednarodno orientirana podjetja, kot je Interblock, ki deluje na vseh kontinentih in praktično 100 odstotkov svojih izdelkov izvozi,« so zapisali.

Skupina Interblock po navedbah banke uspešno nadaljuje svojo rast in krepi poslovanje povsod po svetu - v Evropi, v Severni in Južni Ameriki, v Aziji in v Avstraliji. »Nov sindiciran kredit je namenjen novim investicijskim vlaganjem in ustreznemu refinanciranju obstoječih obveznosti,« so dejali in dodali, da kredit skupini Interblock omogoča dolgoročno finančno stabilnost in nadaljnje vlaganje v povečanje obsega poslovanja, s čimer se bo lahko osredotočila na razvoj naprednih proizvodov in storitev za stranke.

Pečečnik: Skupina Interblock je v intenzivnem obdobju rasti

Ustanovitelj Interblocka Joc Pečečnik je po navedbah NLB dejal, da je urejena finančna struktura eden osnovnih pogojev za uspešno poslovanje. »Skupina Interblock je v intenzivnem obdobju rasti in povečevanja vrednosti, obenem pa tudi neprestanega inoviranja in uvajanja novih produktov in rešitev na trg,« je povedal.

Dodal je, da bo paket financiranja Interblocku ter posredno tudi vrsti slovenskih dobaviteljev, s katerimi sodelujejo, omogočal rast in dobre rezultate.

»Poslovanje na globalni ravni je izjemno kompleksno. Naš cilj je, da ostajamo v svoji panogi vedno korak pred drugimi z razvojem najboljših izdelkov. Pri tem je velikega pomena, da nam ob strani stojijo močni bančni partnerji, kot tokrat, z znanjem in izkušnjami, saj nam to poenostavlja finančno plat poslovanja in nam pomaga, da bo Interblock še naprej in s še večjim zagonom vodilna skupina v razvoju in prodaji aparatov za igralniško industrijo na svetovni ravni,« je še navedel.