Edina slovenska teniška igralka med posameznicami na Wimbledonu Polona Hercog je ekspresno končala svoje nastope med posameznicami. Proti Belgijki Alison Van Uytvanck ni imela nobenih možnosti, da bi šla po poti lanskega uspeha, ko se je iz kvalifikacij prebila v tretji krog. Štajerka je v dobri uri izgubila z 2:6, 2:6. Letos bo Wimbledon zapustila brez zmage med posameznicami in doživela novo veliko razočaranje. Za tolažbo ji ostaja še igra dvojic, ki ji v zadnjem času posveča večji poudarek, a za zdaj nima kakšnih vidnejših uspehov. Belgijka se bo jutri v drugem krogu pomerila z branilko naslova Španko Garbine Muguruza, ki je včeraj nadigrala domačinko Naomi Broady.

Za največje presenečenje drugega tekmovalnega dne je poskrbela Belorusinja Aliaksandra Sasnovič, ki je po dobrih dveh urah boja v odločilnem nizu »zavezala kravato« s 6:0 dvakratni zmagovalki Wimbledona Čehinji Petri Kvitovi. »Pri vodstvu s 5:0 sem se šele ogrela. Lahko bi odigrala še en dvoboj,« je po zmagi dejala Belorusinja, polna adrenalina. »Igrala sem dobro, a še zdaleč ne svojega najboljšega tenisa. Cilj v vsakem dvoboju je zmaga in tako bo tudi v nadaljevanju,« je pristavila Aliaksanda Sasnovič. Ciprčan Marcos Bahdatis, ki ga je pred dnevi v Turčiji na travi ugnal Blaž Kavčič, pa je bil usoden za Avstrijca Dominica Thiema. Prepričljivo zmago je na osrednjem igrišču dosegel Španec Rafael Nadal. Na veliko veselje Otočanov sta po odpovedi Andyja Murrayja uvodni zmagi dosegla najboljša posameznika – Kyle Edmund in Johanna Konta.

Aljaž Bedene je današnjega tekmeca v drugem krogu dobil šele včeraj, saj se je dvoboj med Moldavcem Radujem Albotom in Špancem Pablom Carreno Bustom zavlekel na dva dneva. Prvi dan sta tekmeca prekinila dvoboj pri vodstvu s 3:1 za Moldavca v odločilnem nizu. V nadaljevanju je Albot ekspresno opravil s Špancem. Bedene in Albot, 96. igralec sveta, se doslej še nista pomerila, za oba pa velja, da imata lepo priložnost, da se uvrstita v šestnajstino finala.

Danes bo še nekaj zanimivih dvobojev drugega kroga med posamezniki, znova pa bo na preizkušnji mojstrstvo Rogerja Federerja in Marina Čilića, dveh favoritov za wimbledonsko zmago, ki se bosta v primeru uspešnih nastopov pomerila v polfinalu. Na delu bosdo tudi sestri Williams in Danka Carolina Wozniacki, ki je v prvem krogu pokazala izvrstno predstavo ter jo »podžgala« z besedami, da si želi 14. julija dvigniti pokal zmagovalke.