Novico o ugrabitvi je po poročanju časnika The Guardian Mikel prejel med vožnjo na stadion v St. Petersburgu, kjer so se nigerijski nogometaši pomerili z izbrano vrsto Argentine. Kapetana je poklical eden od članov družine in mu naročil, naj vzpostavi stik z ugrabitelji. Ti so od Mikla zahtevali odkupnino.

Mikel je za časnik povedal, da novice o ugrabitvi ni mogel deliti z nikomer v nigerijski nogometni zvezi, saj pred obračunom ni želel vnašati nemira v reprezentanco, hkrati pa je podvomil v svoje zmožnosti za nastop.

Argentina je Nigerijo porazila z 2:1, rezultat 1:1 pa bi v izločilne boje popeljal nigerijsko reprezentance. »Igral sem medtem ko je bil oče v rokah banditov,« je dejal nigerijski kapetan in dodal, da je moral za 90. minut potlačiti travmo. »Klic sem opravil štiri ure pred začetnim žvižgom,« je pojasnil.

Oče Michael je bil ugrabljen že drugič

»Bil sem čustvena razvalina, a sem na koncu sklenil, da ne morem razočarati 180 milijonov Nigerijcev. Izključil sem glavo in zastopal državo. O ugrabitvi nisem mogel obvestiti niti trenerjev niti drugega osebja, vedelo je le nekaj najbližjih prijateljev,« Miklove besede še povzema The Guardian.

Ugrabitelji so mu zagrozili, da bodo v primeru, če bom primer prijavil ali komurkoli povedal za ugrabitev, očeta nemudoma ustrelili. Michael Obi je bil ugrabljen na jugovzhodu Nigerije na poti na pogreb. Neznanci so ga zadrževali teden dni preden ga je rešila tamkajšnja policija. Trenutno se zdravi v bolnišnici.

Gre sicer za že drugo ugrabitev Miklovega očeta, prvič je v roke zločincem padel avgusta 2011.