Za sodelovanje v programu podpore za uvrstitev malih in srednje velikih podjetij na borzo se lahko prijavijo podjetja z manj kot 50 milijonov evrov letnega prometa, ne več kot 43 milijonov evrov bilančne vsote ter do 500 zaposlenimi. Po besedah Simone Zeh Atanasovski iz EBRD je sicer odprt zelo širokemu spektru podjetij, le da ne poslujejo v vojaški ali tobačni industriji, igrah na srečo ali finančnih storitvah.

V program se lahko prijavijo različna mala in srednja podjetja, na primer družinska podjetja, zasebna podjetja, ki iščejo dodatna sredstva, ali startupi, ki ustvarjajo prihodke in iščejo svež kapital. "Iščemo predana, pregledna in finančno sposobna podjetja, ki poslujejo v različnih dejavnostih s sedežem v Sloveniji," je danes na novinarski konferenci v Ljubljani povedala Simone Zeh Atanasovski.

"Ideja je, da podjetja prek borze dobijo finančna sredstva," je pojasnila regionalna direktorica EBRD za Hrvaško, Slovenijo, Madžarsko in Slovaško Vedrana Jelušić Kašić. V okviru programa iščejo namreč podjetja, ki želijo pridobiti finančna sredstva na domačem kapitalskem trgu, bodisi z izdajo podjetniških obveznic bodisi s prvo javno ponudbo delnic (IPO) na Ljubljanski borzi.