V Jubu ocenjujejo, da bo treba prenoviti več kot 800 kvadratnih metrov zunanjih in notranjih lesenih ter zidnih površin, s pleskarskimi obnovitvenimi deli pa želijo pohiteti zaradi planinske sezone, ki se je že začela. Ljubitelji planin bodo tako ob čudovitih razgledih na Julijske Alpe deležni tudi večjega udobja v prenovljeni planinski postojanki, ki lahko hkrati ponudi zavetje kar 300 obiskovalcem, saj je ta po dobrih treh desetletjih že nujno potrebna temeljite prenove.

Poskrbeli tudi za prevoz

JUB je za prenovo lesenih površin Triglavskega doma na Kredarici s pomočjo svojih kupcev zagotovil potrebne premaze iz družine JUBIN, za zidne površine pa priskrbel še barve iz družine JUPOL, vključno z emulzijami, izravnalnimi masami in izdelki za sanacijo plesni. Barvita osvežitev zunanjih in notranjih površin v koči, ki jo bodo izvajali zaposleni v Jubu, naj bi bila končana v treh dneh. Tomaž Willenpart, predsednik uprave Planinskega društva Ljubljana – Matica, ki se prenove koče izjemno veseli, sporoča, da bodo poskrbeli tudi za prevoz vseh potrebnih premazov, barv ter orodja na Kredarico.

Prenovo je mogoče spremljati tudi v dolini

Vsem ljubiteljem gora, zlasti pa tistim, ki so ob nakupu enega od izdelkov JUBIN v juniju lonček barve prispevali za prenovo na Kredarici, organizatorji sporočajo, da lahko akcijo prenove aktivno spremljajo na facebook strani JUB Slovenija ter na Jubovem youtube kanalu, kjer bodo zainteresirani javnosti ves konec tedna na voljo številni videoposnetki s predstavitvami, kako napredujejo dela na koči na 2515 metrih nadmorske višine. Obveščanje bo potekalo tudi prek medijev, spletne strani www.pd-ljmatica.si in drugih družbenih omrežij, podatke o vremenskih razmerah ter panoramski ogled pa ponuja spletna kamera s Kredarice. (ea)