Nemški proizvajalec gospodinjskih aparatov NEFF, znan po svoji strasti do kuhanja in intuitivnih kuhinjskih aparatov, se je združil z britansko keramičarko Reiko Kaneko, da bi ustvaril edinstveno zbirko krožnikov, ki bi lahko zavedli možgane in pripomogli k še bogatejšemu doživljanju okusov.

Za nepozabno izkušnjo prehranjevanja

V sam projekt pa se je vključil tudi profesor Charles Spence, katerega področje je prav gastrofizika. Njegova naloga je bila raziskati različne elemente, ki bi prispevali k nepozabni izkušnji prehranjevanja. Po njegovem mnenju se naši možgani ves čas igrajo z nami, okus pa ustvarjajo predvsem oči. Že sam poskus je potrdil, da je zobati pokovko iz modre posode veliko slastneje kot iz bele. Podobno je tudi pri asimetričnih krožnikih, ki v primerjavi z okroglimi ustvarijo močnejše okuse, tudi pikantnost.

Ekskluzivna kolekcija, sestavljena iz treh krožnikov

Vsak krožnik je posebej zasnovan tako, da okrepi okus vsake faze obroka in doseže vrhunske užitke. Tako začetni krožnik navdušuje z energijo morskih valov. Izdelan iz finega porcelana okrepi okus morskih sadežev in ribjih specialitet. Navdih za posodo, namenjeno sladicam, je Reiko Kaneko dobila v obliki maline. Rožnata barva med drugim povečuje zaznavanje sladkosti, medtem zunanji zaobljen rob, podoben malini, spominja na sadje.