Argentinska zasedba je bila v škripcih že v 9. minuti, ko je z roba kazenskega prostora iz prostega strela prečko stresel Griezmann. Že štiri minute kasneje je imela južnoameriška obramba veliko dela z odličnim francoskim napadalcem Kylianom Mbappéjem, ki je žogo prestregel globoko na svoji polovici in zdrvel v napad, s prekrškom v šestnajstmetrskem prostoru pa ga je moral nazadnje ustavljati Marcos Rojo. Z bele točke je bil zanesljiv Griezmann.

Francozi so prepustili igro nasprotniku, a bili na krilih hitrega Mbappeja zelo nevarni vsakokrat, ko so prišli do žoge. Argentinski vezisti so bili na drugi strani prepočasni, videti je bilo namreč, da francoska obramba povsem nadzoruje potek srečanja. No, vse dokler se ni v 41. minuti za udarec s slabih tridesetih metrov odločil Di Maria in spektakularno pobožal zgornji del leve stranske mrežice. To je bil šele prvi strel Argentincev v okvir gola nemočnega Huga Llorisa (1:1).

Preobratu Argentincev je sledil preobrat Francozev

Izjemen zadetek je spodnesel francoska krila in dal zalet sinjemodrim, ki so po treh minutah drugega polčasa povedli z zadetkom branilca Seville GabrielaMercada, ki je spretno preusmeril strel Lionela Messija (2:2).

Galski petelini niso potrebovali veliko časa, da so si opomogli, vnovič vzpostavili ravnotežje na igrišču in si pripravili nekaj polpriložnosti. Po hudi napaki pri vračanju žoge vratarju se je Argentincem še izšlo, toda zgolj zaradi tega, ker ob vlečenju dresa ni padel Griezmann. Nič pa se ni dalo storiti ob izjemnem strelu Benjamina Pavarda v 57. minuti, ki je z zavrtinčenim strelom po podaji Lucasa poravnal na 2:2. Sedem minut kasneje je bilo že 3:2. Za preobrat je zadel igralec tekme Mbappe, ki je kmalu zatem še povišal na 4:2.

Argentina je bila v škripcih in si nikakor ni priigrala večjih priložnosti. V 85. minuti bi lahko sicer vročo končnico zakuhal Messi, a je bil po samostojnem prodoru njegov strel z desnico prešibak. Končnih 4:3 je v sodnikovem dodatku postavil Sergio Aguero, kar pa je bilo premalo. Francija je prvi četrtfinalist svetovnega prvenstva v Rusiji. Tam ji bo nasproti stal boljši iz dvoboja med Urugvajem in Portugalsko. Ta tekma bo ob 20. uri v Sočiju.

Francija : Argentina