Za vsak rojstni dan si zaželi kakšno adrenalinsko doživetje. Ko je dopolnila okroglo stotico in je na svoj rojstni dan obiskala kraljico Elizabeto, se je odločila, da bo poslej vsak rojstni dan zanjo zelo poseben. Seveda poje košček torte in spije kozarec, toda na slavnostni dan mora biti še nekaj več. Lani ob svojem 101. rojstnem dnevu je tako sedla v staro lovsko letalo britanskih obrambnih sil med drugo svetovno vojno Spitfire.

Na nebu je s pilotom uživala v akrobatskem letu, ki mnogim že na tleh samo zaradi opazovanja povzroči vrtoglavice. Toda ne gospe Lewis. Lanski užitek je hotela letos še nadgraditi. Očitno se v zraku počuti dobro. Spet si je namreč izbrala adrenalinsko dogodivščino v habitatu ptic. Z družino je odšla v bližnji center Skydiving, kjer je hotela preizkusiti let v vetrnem kanalu. N

a sive lase si je poveznila mrežico in si nadela rdečo čelado ter modri kombinezon. Ko so skozi vetrni kanal spustili piš s hitrostjo 180 kilometrov na uro, z obraza lebdeče gospe Lewis ni izginil nasmešek. »To je bil čudovit dan. Še enkrat bi z veseljem preizkusila lebdenje v zraku,« je bila navdušena gospa Lewis. Rojstni dan je seveda praznovala s svojo družino, ta pa je nad svojo mamo, babico oziroma prababico tako navdušena, da pri podvigu niso smeli zaostajati za njo.

Njen 75-letni sin Graham, 47- ter 44-letni vnukinji Dawn in Sally ter 9-letni pravnuk Felix so se tudi sami podali v vetrni kanal. Kaj si nadobudna gospa Lewis želi za svoj 103. rojstni dan, za zdaj še ni izdala.