Kot je po pogovorih povedal vodja pogajalske skupine LMŠ Brane Kralj, je bilo danes govora predvsem o vsebini. »Dotaknili smo se glavnih izzivov, ki so pred nami,« je dejal Kralj in pojasnil, da so pregledali vse glavne tematske sklope ter predloge, ki so jih na željo predsednika LMŠ Marjana Šarca posredovale stranke.

O »konkretnih vmesnih rezultatih« Kralj ni želel govoriti, »da ne bi motili delovnega procesa«, je pa napovedal, da bodo pogovore v prihodnjih dneh intenzivno nadaljevali. Pričakovati je, da se bodo v nadaljevanju delovne skupine pogovarjale ločeno o vsebinah posameznih resorjev.

Končna koalicijska pogodba bo projektna

Predstavniki šestih strank - LMŠ, SD, SMC, NSi, SAB in DeSUS - so se namreč v četrtek dogovorili, da bo končna koalicijska pogodba projektna. Kot je tedaj napovedal predsednik LMŠ Marjan Šarec, se bo tvorjenje sredinske koalicije nadaljevalo z intenzivnimi vsebinskimi pogovori pogajalskih skupin strank.

Kot je še pojasnil, so v strankah pokazali veliko mero razumevanja in praktično vsi predlagali, »da se gre v to projektno pogodbo«. Ta po njegovih pojasnilih pomeni, da koalicijska pogodba ne bo dolgo gradivo na stotih straneh, ampak se bodo dogovorili, kateri projekti so ključni za Slovenijo in jih bodo izvajali poleg reševanja tekočih problemov.